lørdag 4. juli 2009


Fra Valdres og Hemsedal i øst til Aurland i vest, fra Jotunheimen i nord til Hallingdal og Bergensbanen i sør ligger Skarveheimen- med brede daler, vide flyer, dype botner spisse tinder og stupbratte lier. I høyden er terrenget åpent, vilt og vakkert, og værutsatt. Snøen ligger lenge, og det har vi fått merke.
Det er fortsatt vadinger hver dag, men nå er det faktisk forfriskende i varmen. Det har begynt og slenge en og annen fjellfant ute, men det er ikke mange som får med seg alle de store og små dramaene og miraklene som skjer hver dag, J eg har sluttet og telle vår, sommer, vinter, vår osv.
Om Skarveheimen må jeg si det har vært en fryd og en glede hver eneste time jeg har svettet meg opp til 1700 moh. ned til 1000 moh. og opp igjen..uten skygge i 30 grader med tong ryggsekk. Skarveheimen blir litt borte mellom store navn som Rondane og Hardangervidda, jeg har vertfall fått øynene opp!
I går valgte jeg og gå fra Bjordalsbu til Sulebu, en tur man regner 10 timers gange på- så kommer det i tillegg timer til kvile, spising,vadingene tar tid osv..jeg var i skoa i vel 13 timer- 13 hærlige timer, de siste to var magiske.
I Suleskaret satte jeg meg ned på en snøflekk for og nyte synet av noen små flokker med reinsdyr som beitet og kjølte seg ned på snøen rundt meg, plutselig kom en av flokkene mot meg, 4 voksne og 3 kalver. Det var vindstille, og jeg satt i snøen uten og røre en finger, kalvene diet, hoppet og rullet i snøen 10 meter fra meg plaget av varmen vil jeg tro. Så kom Kongeørna seilende lavt inn i det trange Suleskaret, så lavt att jeg kunne føle ørneblikket. Jeg følte det nesten som jeg satt på kino! Reinsdyra dro opp i grønne lia- men en kalv kom tilbake hvor jeg satt, han grynta og ville ha svar...kanskje var han morlaus og synes eg var ei passandes ei. Med en "kalvedans" for han stram i ryggen og lang i halsen med lange klyv tilbake den vegen han kom første gangen. Jeg venta litt...å jammen kom han ei runde til....sikkert med mor si., men han kasta et blikk på meg og grynta. Jeg fortsatte min vandring lett til fots, men kosta på meg og rutsje på ræva ned Suleskaret,- bare for moro. I skrivende stund sitter jeg på Tyin, jeg kom hit i dag. Jeg har besøk av Elin (søster) og Kato. Dei kom også med proviant til meg. Jeg var her noen timer før dem dukka opp- jeg hoppet rett i dusjen med klærne og en flaske zalo. det var det jeg hadde. Elin har nok med både kremer og andre remedier, så det blir nok enda en dysj i dag. Til dere rundt det brune flittige brukte kaffibordet...dere vet hvem dere er. Joda, alt har blitt litt stort...alt fra og med skoa til og med BH en..skinnet også..... :)

7 kommentarer:

 1. Med tanke på hva du sier her avluttningsvis....Ja, ja vi får bruke dei til hengekøyer når du kjem heim :-) Håper du har det bare fint Marita ! God klem fra Kristin

  SvarSlett
 2. Hei Marita !
  Høres ganske deilig ut når du forteller om reisen din, men kan tenke meg det er masse slit.., vi har hatt en fantastisk periode med fint vær heime, og vi har kosa oss i nye båten vår. Håper du rekker heim før krabbesesongen er over :) Stolte ta deg ! Hilsen Kenneth

  SvarSlett
 3. Jeg traff på ei lita dame med en svær sekk på
  Folldal Handel i dag. Ho snakka min dialekt, og
  antagelig fra samme stamme. Joda, jeg spurte og fikk svar, og verden viser seg å vere liten som ei fyrstikkeske, igjen. Fikk lov å bistå med litt guiding og hjelp.
  For ei dame, langt mellom slike!
  God tur videre- Gudbjørn Humlen, Folldal

  SvarSlett
 4. Hei Kristin. Jeg går med staver..det forebygger hengekøyer! :)

  SvarSlett
 5. Heei Kenneth..så flott det vart båt igjen..da blir det mas, veit du :)

  SvarSlett
 6. Hei Gudbjørn. Takk for at det finnest folk av din stamme rundt omkring...det gjør det så mye lettere for sånne som meg.

  Marita

  SvarSlett
 7. Hei ! No var no det opphenget eg hadde tenkt å strekke opp og svinge meg i....ha, ha det skulle no ha tatt seg ut....Fra
  spøk til revolver - håper du har det bare fint !

  SvarSlett