onsdag 5. august 2009

Hei alle sammen.


Jeg står nokså rådvill foran Sveet Gjestgiveri i Vera.Dette er stedet hvor Lars Monsen og Tore Strømdal drakk seg gode og fulle og også Stein P Åsheim besøkte på sine ferder Norge på langs.
Det er i dag stengt, men på andre siden av veien hører jeg en stemme si: Du kan få overnatte høs meg, middag skal du også få, men først må du få deg en øl.Det er Tore Kvisli som redder denne dagen for meg. Dette er bare et eksempel på all den vennlighet og flaks som har møtt meg frem til nå på denne turen. Jeg tror "vår herre" må holde en beskyttende hånd over meg.Etter å ha gått en mnd på egenhånd dukker også Marita opp på Sveet. Hun måtte snu på grunn av flomstore elver på vei mot Lierne. Vi beslutter sammen at vi ikke kan sette livet på spill etter all nedbøren og tar oss ut til Verdøla. Herifra må vi "bite i det sure eplet "og ta toget noen mil nordover til Grong, for så å ta oss østover mot Nordli i Lierne Kommune.
Nå er vi tilbake på grensesømmen.

På Lierne gjestegård får vi tilbud om å ri noen timer innover i fjellet. Vi greier ikke å avslå et så spennende tilbud som gir oss litt avveksling i hverdagen. Det er Ketil som tar oss med på en vanvittig vill og flott ridetur gjennom skog, over myr og videre opp på høyfjellet.

Dagen etter stopper Jann - Ove å tilbyr seg å frakte bagasjen vår et stykke langs Limingen (norges 8 største innsjø)


Om kvelden blir vi invitert bort på gården hans på overnatting og det ble røyefiske og multeplukking + en god frokost, før vi går den siste mila inn til Røyrvik hvor vi er i skrivende stund.I morgen går turen inn i mektige Børgefjell sammen med vår nyervervede venn Willy Nordli.
Han vil gå sammen med oss noen dager for å trene seg til sin Norge på langs tur i 2010.
Sekken min er nå 25 kilo og svetten vil sile i sommertemperaturen vi har her i området nå

Naturen her i Nord Trøndelag har imponert meg stort med
sine store myrområder, granskog og fjell.

Av og til ligner det på steder jeg tidligere har sett i Canada.merHilsener fra "den glade vandrer"

Magne.

2 kommentarer:

  1. Selv takk for turen! Hyggelig å bli kjent med dere, og lykke til videre!!
    Ketil

    SvarSlett
  2. Selv takk for turen! Det var hyggelig å kunne bidre til avveksling i hverdagen. (som om dere heldiggriser trenger det....)- fint å bli kjent med dere, fortsatt god tur!

    SvarSlett