fredag 21. august 2009

Tærne krøller seg i fryd...

Nord-Skandinavias største isbree - grotter og naturens eget kunstverk, marmorslottet i området rundt Svartisen er heilt unikt. Junkerdalen med sin sjeldne flora og spisse tinder. Her finnes også den vakre og fredede orkideen Marisko. Junkerdalen Nasjonalpark har også mangfoldig dyreliv. Jerv og Gaupe har fast tilhold, og Bjørnen streifer i området. Den trua og svært sjeldne fjellreven skal også finnes her. Jeg meiner jeg hørte fjellreven, den natta jeg satt oppe i lyset fra fullmånen i Børgéfjell. Røst med Norges største fuglefjell, med sjelne fugler og et flott kystlandskap. Tysfjorden med grotter og canyon. Norges nasjonalfjell Stetind. Hellemojuvet- en imponerende canyon som er flere hundre meter dyp, og opptil 500 meter bred, og ca 3,5 km lang. Hval og selsafari.. Og Okstindan.. Det kan nevnes i fleng. Jeg tenkte først at jeg ville tilbake en uke eller to, for å gå på tindane.., senere har tanken på å ta ett år og oppleve Nordland slått meg ( bare en tanke). No har vi krysset polarsirkelen.., jeg har begynt å skjønne at jeg har gått langt.., og lenger enn langt . I dag skriver jeg dag 82 (20/8), og dagene flyr. Jeg nyter Nordland i lange drag, hver dag sees flotte reinsdyr i himmelsjå, på nabber og høyder- velfødde beitende i liene følger de med oss.
Sjela har nynna og tærne krølla seg i fryd når jeg kryper i posen for natta.., jeg er nesten sprekkferdig av turglede! Jeg er så glad kroppen har holdt så langt, det er ingen selvfølge. Jeg er også glad jeg ikke putta tanken Norge på Langs i bunken, kan ikke..tør ikke..bør ikke...


Fjellhilsen fra Marita..

Fikk akkurat vite at Preben og Ole Kristian (NpL fra Bergen) gjekk på bjørn i Låddejokka..

4 kommentarer:

 1. Mektig imponert Marita over prestasjonane dokka, tar av meg hatten. Og så flott som du og Magne skildrer turopplevelsane, føler nesten at vi er på tur vi og. Dog litt meir bedagelig vil eg tru.
  Skal hilse fra alle oss her heime.

  PS! Tora sover fortsatt med bilde av Ravna på nattbordet sitt. Ho synst ditta va fryktelig trist

  Stå på vidare!

  SvarSlett
 2. Takk, Tonny. No er jeg jammen litt imponert sjøl også. Hils til alle sammen...og fortell Tora att det fint att ho tenker på Ravna sammen med meg.

  SvarSlett
 3. Hei igjen Marita!
  Er så spent kvar gong eg er inne for å lese.... Kjenner at det kribler i kroppen når de fortel så levande frå den fantastiske naturen vår!
  Eg har hatt to flotte dagar i fjellet denne veka. Det gjer så godt!

  Fylgjer med deko i tankane steg for steg!
  Anne Grethe

  SvarSlett
 4. Norge på langs dag 82.. - vilken prestation ! O det känns som ett privilegium att "få va med", särskilt med en så levande skildring o fantastiska bilder.

  SvarSlett