onsdag 23. september 2009

Route E69...

I Alta fekk jeg besøkt en god kjenning. Da jeg for mange år tilbake ble akutt bitt av hundekjørerbasillen, og brått var 8-spanns eiger, -med slede, kjettinger og skåler med på kjøpet.., da var det på Stengelsen hos Rolf hundene fekk være. Jeg pendlet mellom Oslo og bylivet, og Alta og hundelivet et års tid, før jeg fekk meg ei hytte i skogen i Nittedal, og kunne ta hundene sørover.
Jeg har kjøpt nye og lettere sko, varmere jakke, og gode vanter og lue, og er klar for dei siste 23-24 milene til Nordkapp. Jeg vil gå dem til fots, og vil lette sekken for telt og andre ting som ikke er heilt nødvendig. Sennalandet er en utfordring.., asfalt og øde, mil etter mil.., langt mellom steder hvor man kan leige en liten hytte og få en god natts søvn. Ikke noe særlig med handle muligheter.., og lite å se på. Jeg har med sovepose, liggeunderlag og kaffekjele.., men ikke noe å koke på. Jeg må klare meg med en busk, eller en veranda på en hytte, skur eller lignende, om været blir ille. Det går greit.

Andre dagen begynner det å murre i akillesen.., ikke heilt uventet, kanskje. Jeg setter i gang tiltak med en gang. Fra Stengelsen fekk jeg med en gele som skulle være god å smøre på om en betennelse var på vei.., på Skaidi Fjellstue fekk jeg et pulver jeg kunne røre ut i vann 3.ganger pr. dag å drikke. Jeg har vært sløv til å massere og strekke i det siste, men nå er det full pakke. På Skaidi Fjellstue ble jeg også bydd på en himmelsk bacalao. Den var god! Av kaker og kaffe og eld på peisen, kan man fort falle i staver og bli tong i rompa. Jeg måtte ta meg sjøl i nakken og kaste meg ut. Jeg forsøkte å lokke bacalaohemmeligheten ut av kokken, men lykkes ikke. Jeg går til det er mørkt, og rekker Skaidikroa før den stenger. Får en god seng, og en god natt.

Jeg kommer i prat med Ellen Marie Gaup. Vi har felles kjente, og mye å prate om. Neste dag er jeg i godt driv mot Olderfjorden, da ho kommer sigende opp på siden min. Vil du være med til reingjerdet? Det er merking og slakting. Du vil møte folk du kjenner. Jeg vil også kjøre deg tilbake. Jeg kunne jo ikke takke nei til et slikt tilbud. Det vart en kortere dagsetappe enn tenkt, men dagen vart heilt spesiell. Jeg hadde møtt noen av disse reindriftssamene da jeg bodde på vidda sammen med hundene mine, som oppsitter på Ravnastua. Det var den vinteren det var så kaldt..( - 51).
24kg Kveite

I skrivende stund sitter jeg varm, god og mett på ei rorbu i Repvåg. Det var stengt for sesongen, men jeg fekk komme inn i regnværet. Jeg sitter en meter fra bryggekanten med nasa ut av vinduet. Det lukter salt, tang og tare.., sjarker kommer og går. Det er enorme mengder kongekrabbe her. Havlufta pirrer i nesen, og bærer med seg løfter om et snarlig gjensyn med kjente og kjære, og god mamma mat.


I morgen går jeg til Honningsvåg. Onsdag til Nordkapp. Om det ikke skulle skje noe spesielt…


En artig belgier på vei fra Kristiansand til Nordkapp


Samisk fisketunRepvåg.., en liten perleTypisk syn på vei til Nordkapp
Ca. 1 mil før ankomst Nordkapp, passerer Magne meg på sykkel. Vi har valgt hver vår måte å avslutte på, men ankommer samme dag :-)
Marita

6 kommentarer:

 1. Gratulerer Marita !!!
  Snakket akkurat med Marita på Nordkapp platået der ho kosa seg med ei vafle med masse godsaker på :) Ellers ser eg at også de siste dagene av turen har vært et eldorado av opplevelser..gler oss til du kjem heim !
  mvh Kenneth

  SvarSlett
 2. Fy søren. Bøyer meg i støvet av beundring for en vannvittig sterk prestasjon Marita. Gratulerer so masse. Håper du får slappa litt av og at du får sugd litt på godfølelsen før du reiser heim. Kanskje til et glass vin, eller 2 eller 3?
  Vi og gler oss til du kjem heim! Sjåast på søndag er det vel

  SvarSlett
 3. heisann!!!

  Da er det over, takk for fin tur...!

  Du er dyktig Marita,
  Magne fekk en verdig medvandrer på turen, men sykkel? er ikke d litt fjusk?

  anyway:::::))))))))
  Det står respekt av det du Og Magne har utført,

  "VEL GÅTT BEGGE TO"

  Ann Hilde

  SvarSlett
 4. GRATULERAR till en fantastisk prestation!
  Är mycket imponerad av Din styrka och vilja.
  Du är en stor förebild för mig.
  Glömmer Dig aldrig och skriver en rad till Dig
  senare.
  Kramar från Yvonne

  SvarSlett
 5. Gratulerer begge to! Har vært innom bloggen så og si daglig der det var mulig. Var veldig spent om det var kommet noe nytt...Blir litt vemodig nå..Stor respekt over hva dere har utført.

  SvarSlett
 6. Tusen takk for fine hilsner. Det følest litt rart og sitte her og ikke skal ut og traske i morgen. Jeg må innrømme det er vemodig...men det er godt også..
  Yvonne..hvor går turen din neste år? Hva med en tur i Norge?
  Takk til Anonym.. :)
  Marita

  SvarSlett