onsdag 4. mars 2009

EN SMAKEBIT......

Fra Lindesnes fyr må vi traske på asfalt 12-13 mil fram til Ljosland.Dette er det stykke jeg ikke ser fram til med bare glede.

Det blir trasking på asfalt med oppakning...og soving i grøfta..Her må vi virkeleg passe oss så vi ikke går på oss vonde knær og hofter.

Det blir ingen myk start!

Videre fra Ljosland i lettgått terreng opp Setesdalsheiene, og videre inn på Hardangervidda med sine spennende daler,vidder og breer.

Her kan man om man er riktig heldig oppleve Nord Europas største villreinstamme som lett kan forveksles med et flygende teppe i lav høyde

når store flokker forflytter seg.Det er litt av et syn!

Videre inni svært varierte Skarveheimen med sine spisse tinder og stupbratte lier og så over til Jotunheimen -. Jotunheimen som har nesten alt !. Alle topper vi har på over 2300 moh.ligger her. Mektige fjellmassiv, tinder, platåer, elver, fosser og breer.

Vi tusler videre med freidigt mot, håper jeg, inni praktfulle Rondane.Herfra setter vi kursen mot fiskerens, padlerens, hundekjørerens og alles villmarksrike: Femundmarka.

Femundmarka er fin for mange med sitt åpne og lette turterreng. Vil du på tur, men t ikke vet hvor, da ville jeg anbefale Femundmarka.

Vi sover under dei mektige Sylmassivene........vandrer litt spente videre inni bjørneland Lierne.Her er det ikke tilrettelagt med merka stier eller koier, men vi

vandrer i fint, rolig og åpent landskap.

Så er vi i Børgefjell sør/nord, som også har mektig natur å by på. I vest er det høye tinder, djupe daler, fjellvann og breer. I øst er det ville stryk og fossefall som sloss

om oppmerksomheten. Her finnes også runde milde topper og vidstrakte heier. Og lykkeleg er den som får et glimt av den truede fjellreven vår.

Vi nærmer oss Saltfjellet med "raske" skritt. Vi vandrer i ganske rolige terrengformasjoner, men med mektige fjell rundt oss.

Vi vil følge grensetraktene til Abisko, videre inni Dividalen Naturpark. Dette er Jervens rike!! Bare få andre steder i Nord Europa har like høy tetthet av jerv som i Dividalen. Her finnes også en ganske godt etablert bjørnebestand som vi deler med svenskene. Binne med unger blir observert omtrent hvert år, også streifdyr av ulv.

Tenk om jeg var så heldig å få sjå stompen av bamsefar!! For ikke å snakke om å ule litt med ulven.........

Da vil vi vandre mot Kvænangsbotn, og derfra videre over fjellet til Alta. Herfra blir det 22-23 mil med veitrasking fram til Nordkapp.

Med en sånn tur i vente er det ikke rart det kribler litt i turfoten. Det var med skrekkblanda fryd jeg tok den endlige avgjørelsen. Etterhvert som ting "faller" på plass og man føler man får litt meir oversikt vokser følelsen av fryd,...... men det vil alltid være litt blanda, håper jeg.6 kommentarer:

 1. Halloen Marita!

  Det blir en innholdsrik og fin tur,
  men,
  jeg ser for meg bakke opp og bakke ned, hehe.:)
  slitsomt spør du meg,
  hvor mange mil har dere
  tenkt å gå hver dag? ...;).....

  Ann Hilde

  SvarSlett
 2. Hei Marita.

  Jeg har lagt meg til som følger. For en tur, tøff og spennende! Gleder meg jeg og ønsker dere alt godt med forberedelser og selve turen :)

  Berit

  ps. lenge siden du var på disse kanter:(

  SvarSlett
 3. Hei Berit! Tusen takk, det var hyggeleg!
  Det er lenge siden, men minnene fra svenskeskogene er høyst levende.:)
  Du ligger ikke på Følgere enda? Prøv igjen :)
  Hils Lasse og firbeinte.

  Marita

  SvarSlett
 4. Jeg lå der, men som anonym. Det så jeg nå! Hilse har jeg gjort og Lasse og de brune damene hilser tilbake. Vi skal følge dere, så spennende..

  Kliner til med en STOOOOR klem

  SvarSlett
 5. Dere vil ikke heller gå andre veien, da, fra Nordkapp til Lindesnes, så dere får nedoverbakke?

  Ingeborg S.

  SvarSlett
 6. Det går nok opp og ned samme vilken vei vi velger ....trur jeg da! ;)

  Marita

  SvarSlett