lørdag 10. oktober 2009

Litt om noen av mine valg...I en jungel av utstyr er det jammen ikke godt og vite hva man bør velge.
Jeg skulle ha med kun en bukse, den måtte være smidig med god bevegelsesfrihet. ikke lage mye lyd, toveis glidelås i sidene, lav vekt, vanntett, vindtett og pustende. Jeg valgte en bukse fra Helsport (HELSPORT SHELL DAME) som lovet alt jeg var ute etter. Jeg brukte denne buksa daglig i 100 dager, og var kjempe fornøyd. 100 dager er lang tid ved så tøff bruk.
Jeg valgte også telt fra HELSPORT.


Et RINGSTIND LIGHT- Lett ( 1,4kg) enmannstelt, enstangs og raskt og sette opp. Jeg liker dette teltet! Og jeg fikk testa det i mye regn med vind.


DEVOLD:Ellers bruker jeg bare ull inn på kroppen. Plaggene fra Devold består av langfibret merinoull, som gir myke og holdbare plagg med med høy komfort og slitestyrke. Den kan inneholde 35 prosent fuktighet, og fortsatt holde en varm. Det er også deilig å kunne bruke et plagg i flere dager når man er på langtur, uten att den lukter slik syntetiske fiber gjør.

Sko er Alfa omega på en slik tur! Jeg måtte ha nye sko til turen, og hadde prøvd alt som var, trudde jeg, og begynte å bli litt urolig 4 uker før turstart da jeg fortsatt var skolaus. Vi var heldige og sko fra ALFA. Jeg fikk mine sko ca 2uker før start, og var litt usikker med tanke på og starte med ferske sko. Jeg kan røpe med en gang at jeg har gått Norge På Langs uten ett gnagesår!! Det er ganske utrolig. Jeg er veldig fornøyd med ALFA QUEEN EKSTRA GRIP.. Skoen er stabil og gir veldig god støtte. Jeg har tidligere hatt tretthetsbrudd i risten pga for dårlige sko/såle. Så jeg var ganske spent!TA VARE PÅ FØTTENE!

Man kommer lenger med gode sko!! Men det kreves også en god dose egeninnsats i form av forebyggende stell som smøring, massasje osv for og slippe unna med null gnagesår. Jeg brukte GEHWOL produkter på alle utsatte steder..føtter, hofter og kragebein. Fotkrem på kragebein gjør susen!


Jeg har brukt NORVIS sine produkter på hele
turen. Det krevest gode produkter når du er i så mye vær og vind over så lang tid. Jeg brukte MUSKEL BALSAMEN hver dag, 10-15 min massasje på beina spesielt. VÆR OG VIND med solfaktor 20, og den fantastisk gode GO`KREMEN . Fåes endatil i heilt perfekte små lette krukker til de som tenker gram.Ryggsekken min var av typen Osprey. Denne fikk jeg heilt uten videre på Platou på Moa da dem hørte hva planene mine var. Jeg var litt skeptisk...jeg blir jo det når jeg får ting rett i fanget. Den var fantastisk god! Takk Platou :) Det var nok også mye takket være en stødig god sekk at jeg kom meg unna den vante kragebeinmassakren min.

Denne deilige lette strikka ullposen fra GULLULL fikk jeg ikke brukt på turen, det vart aldri så kaldt, men jeg har brukt den hjemme, og har skaffa meg enda en til turbruk.. Den
er himmelsk!!
Jeg kommer til og skrive noen ord om hva jeg spiste underveis..hva jeg trur er grunnen til att jeg ikke var mer sliten og utmatta. Det var et poeng for meg og ikke komme hjem tynn og sliten, men heller opplagt og full av overskudd. Jeg klarte og holde vekta mi, men gjekk inn noen cm her og der.
Marita5 kommentarer:

 1. Heisann!!

  Er vel ikke mflere supperlativer igjen Marita,?
  hihi

  Du er kjempedyktig!!!

  Vi heimeverende fotsoldater lar oss inspirere, men,
  det blir med det.

  Tar en tur på fjellet i ny og ne,
  det er friskt og deilig.

  OK då....


  Skoa passer enda


  ;=)

  SvarSlett
 2. I ny og ne er mye bedre enn null!

  SvarSlett
 3. Marita!
  Sitter i Spanien och skriver, plus 28 grader i skuggan!
  Skall minsann resa till Norge och pröva byxerna Du hade, de verkar suveräna!
  Ha en skön vinter och var rädd om Dig!
  Yvonne

  SvarSlett
 4. Hei Marita og takk for sist. Jeg kom meg sørover igjen, og har fortsatt jakten her. Litt fangst har det blitt. Du er vel igang med planlegging av nytt turprosjekt? Kanskje våre veger krysses i gjen. God tur.
  Dag

  SvarSlett
 5. veldig inspirerende å lese det det du skriver, og bra du skriver erfaringer du ha gjort i med det utstyret du har brukt
  Anne

  SvarSlett