lørdag 4. april 2009

En glad laks...


Jeg har fått laks hos Marine Harvest (Eggesbønes)!! 40 kg skal tørkes og vakumpakkes i passe porsjoner.Tru det eller ei..det jeg sitter igjen med når jeg har fått all væske ut av fisken er knusk tørre lakseløv,men med fett og energiinnholdet inntakt. Dette er super turmat! Jeg tørker den i tynne skiver og krydrer den med mitt favoritt krydder.40 kg blir redusert til omtrent 4-5 kilo snadder som skal legges ut i depot hele Norge på langs.Mmmmm...Dette fikk jeg smaken på i Alaska..en gullgraver fra Nome lærte meg kunsten! Jeg har aldri hørt om noen som tørker laks på denne måten i Norge, pussig. Ken, du skal få smake!

Ellers har jeg fått det nye teltet mitt, og mange andre sånne "må ha" ting.Som Magne også nevnte så har vi fått sko fra Alfa. Alfa Queen grip pluss er min favoritt når det gjelder sko til bruk ved tong ryggsekkbæring. Skoen er veldig stø og stabil, og gjir god støtte...men best av alt er att den er stiv i sålen så risten ikke blir skvist under vekta av sekken. Jeg har tidligere hatt tretthetsbrudd i risten pga. for tong bør i forhold til hva skoen/sålen var bygd for. Marita

9 kommentarer:

 1. Fin side...

  SvarSlett
 2. som innfødt nordlending synes jeg at tørka laks høres ut som en delikatesse :)

  SvarSlett
 3. Hei jim...vist jeg ikke husker heilt feil så likte du tørrsild også :).Huska du kom gjennom skogen når mamma sin årlige "sildepakke" kom i posten, som om du kunne lukte at den var kommet :). Tørka laks er like godt!

  Marita

  SvarSlett
 4. Hmmmm....muffens...

  SvarSlett
 5. Hei Kristin.Hehe..trudde det sto Mmmmm.. Muffins med en gong...so feil kan man ta :)

  SvarSlett
 6. Hei Matita!
  Høres godt ut med tørka laks. Kan du fortelle nøyaktig hvordan du gjør det? Ønsker dere en riktig god tur!! Spent på å høre om det er mye snø over Setesdalsheiene.

  Mvh.
  Unni og Bente.

  SvarSlett
 7. Hei..jeg filiterer laksen,skjerer den i tynne skiver,og krydrer med div..jeg liker den best når den er godt krydra med malt pepper og peppermix..godt med sitronpepper også.
  Jeg tørker den i mattørke..Så har jeg et par hemmlige knep :)Det er super turmat!!
  Jeg er også spent på snøforholdene i fjellet, spesielt etter Haukelisseter.

  Marita

  SvarSlett
 8. Kan bekrefte at dette er noko søster kan. Fikk 2-300 gram tørka laks med henne for nokre dagar sidan. Det meste e vekk....

  SvarSlett
 9. Har du klart og gjemme litt!? 300gr tørka laks tilsvarer ca 1,5kg laks...så det er ikke lurt og spise det som potetgull...men det er fort gjort og glemme seg.( Jeg glemte meg EN gang)Det kunne jeg fortalt om, men det skal jeg ikke..

  SvarSlett